Samērā vienkārša, ātri pagatavojama, mikla, mīlīgi un ņammīgi salda kūka – tiem kam garšo baltā šokolāde. Pēc skata varbūt arī nav diez ko grezna šī kūka un pēc šikas blondīnes nepavelk, bet kā lai to sauc? Blondā tante? hmm. Bet nu ļoti garda un atmiņas par saldo garšukārdina – uzcep mani vēl!
Sastāvdaļas:
120g sviests
120g baltā šokolāde
30g bezglutēna milti (piemēram, Schar MixB vai Doves Farm Plain White)
10g mandeļu milti (nopērkami Gemosā vai var aizvietot ar bezglutēna miltiem)
2 olas
90g cukurs
60-70g Brazīlijas rieksti, tumšās šokolādes gabaliņi, kaltētas dzērvenes.
Pagatavošana:
1.Bļodā sajauc miltus ar mandeļu miltiem. Noliek malā.
2.Otrā bļodiņā sagatavo riekstu, tumšās šokolādes un kaltētu ogu miksli – piemēram, garšīga kombinācija ir – Brazīlijas rieksti (sadrupināti), rūgtās šokolādes gabaliņi un kaltētu dzērveņu gabaliņi. Noliek malā.
3. Kārtīgi uzputo olas ar cukuru. Ar mikseri tas aizņems 3-4minūtes. Masai jābūt bālgani dzeltenai, šūmīgai un tādai, kas paliek uz trauka maliņām.
4. Karsta ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. T.i. lielākā katliņā vāra ūdeni, bet mazāko katliņu ar sadrupinātu sviestu un šokolādi uzliek virs vārošā ūdens. Maisot gaida, kamēr gabaliņi izkusuši viendabīgā masā.
5. Olām un cukuram pievieno izkausēto, mazliet padzisušo šokolādi. Maisa maigi, lai neizjauktu uzputoto struktūru. Ieslēdz elektrisko cepeškrāsni uz 180C.
6. Pievieno – iecilā arī miltus.
7. Liek mazajā tortes formiņā, kurai apakšā izklāta ar atbilstoši piegrieztu cepamo papīru, bet maliņas izsmērētas ar sviestu.
8. Cep 20-25minūtes. Varbūt pat ilgāk, bet ļoti svarīgi nepārcept pārāk sausu. Pārbauda ar ociņu, ja ir slapjš, tad jācep vēl, ja tikai mazliet mitrs, tad būs izcepusies. Atkarīgs no cepeškrāsns, mistikas un mēness fāzēm.
9. Pirms pasniegšanas vēlams, lai kūka ir ledusskapī.








Komentēt