Vasaras ogu sulīgums un smarža ziemas dienā? Ja saldētāvā paslēpusies kastīte ar blenderētu melleņu-zemeņu svaigo zapti, tad tas ir iespējams! Vasarā, protams, šo recepti var izpildīt daaudz lielākā katlā, gan jau neviens nejutīsies apvainots. Dotie daudzumi veidos 2-3 porcijas. Ātri apēdam, un tie, kas nāk mājās vēlāk cerams neko pat nepamanīs. Klimpas veidotas no plaucētās mīklas. Bezglutēna variants klimpu vienkāršākai versijai bez plaucēšanas man neizdevās, izjuka pa visu katlu.
Sastāvdaļas:
Zupai
400 ml blenderētas melleņu-zemeņu masas vai citas ogas
100 ml ūdens
cukurs pēc garšas
Klimpām
130g jeb nepilna glāze piens
40g sviests
60g kukurūzas milti
2-3 ēd.k. cukurs + naža gals vaniļas, izmantoju dabīgo vaniļu, ko var iegādāt Weledā
1-2 olas
Pagatavošana:
1. Gatavo zupu – uzvāra blenderēto ogu masu kopā ar ūdeni un cukuru. Ar vārīšanu var neaizrauties, ja ēdīs tūlīt nost. Jo svaigāk, jo gardāk. Zupai var pastāvēt arī citu ogu versijas un tām nav obligāti jābūt blenderētām.
2. Citā katliņā uzvāra pienu, sviestu, mini šķipsnu sāls, cukuru un vaniļu.
3. Strauji kuļot iemaisa miltus. Karsē kamēr mīkla atlec no katla malām. Mani kādreiz šāds apraksts biedēja, bet nav tik traki, pēc neilga laiciņa maisīšanas un karsēšanas tas tiešām notiek.
4. Katlu noņem no uguns un pēc dažām minūtēm, kad masa padzisusi iekuļ olu. Visticamāk ar vienu pietiks. Bet tas ir plaucētās mīklas spožums un posts, ka nekad nevar zināt cik tieši olu aizies, lai iegūtu paredzēto konsistenci. Masai jābūt kā biezai mannā putrai.
5. Vēl jāsasmērē trešais katliņš. Tajā ielej ūdeni, piemet šķipsnu sāls, liek uz uguns un gaida kad uzvārīsies. Vārošā ūdenī ar tējkaroti vai karoti liek klimpas – izmērs pēc gaumes. Kad klimpas uzpeldējušas drīz vien tās var ķeksēt ārā – ērti ir ar putukaroti.
6. Var pagaidīt, kad zupa un klimpas atdzisušas, bet ziemā un nepacietīgajiem garšo arī siltā versija. ŅAMM!!!






Komentēt