Šokolādīgie riekstu-griķu mafini

Meitenes-sešgadnieces radīta recepte – galvenais, lai ir gana šokolādīgi! Ļoti, ļoti drupeni, bet tikpat garšīgi un bez “baltajiem” bezglutēna miltiem. Garšā absolūti dominē šokolāde,  var sajust arī kokosriekstu skaidiņas un valriekstus – vairāk gan tekstūrā. Varētu teikt, ka nepārāk izdevusies recepte, bet tā kā tā ir pirmā sešgadnieces pašas izdomātā jeb eksperimentāli  modificētā recepte, tad tā ir pelnījusi tikt dokumentēta. Meitene labprāt skatās TV raidījumu “Mūsdienu Latvijas garša” un paziņoja, ka vajag taču reiz eksperimentēt kā īstiem pavāriem! Tā arī darījām – sākām ar cepumu recepti, kas pārtapa par mafiniem. Lūk, rezultāts!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastāvdaļas:

225g šokolādes – piemēram, Fazer Bak&Dessert

60g sviests, istabas temperatūrā

1 ola

25g brūnais cukurs

50g pilngraudu griķu milti, jo tie, manuprāt, labi iet kopā ar valriekstiem

1/2 t.k. cepamais pulveris

Vaniļa naža gals- es izmantoju dabīgo vaniļu mazā burciņā, ko var nopirkt Weledā.

šķipsna sāls

60g valrieksti, sadrupināti

20g kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana:

1. Izkausē šokolādi ūdens peldē.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Olas saputo ar cukuru, sviestu, vaniļu, sāli, cepamo pulveri.

3. Pievieno šokolādi, kas būs mazliet padzisusi ap šo laiku.

4. Masai pievieno miltus, var sakult ar mikseri. Masa pēc konsistences atgādina Nutellu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Kā pēdējos iemaisa riekstus un kokosriekstu skaidiņas.

5. Liek mafinu cepamformā iekš papīra formiņām. Cep 180 grādos 10-15min.

Rezultātā ļoti garšīgi, mitri (cits varētu teikt ka “sviestaini”) un drupeni mafini. Bonuss – našķis nav gluži bezvērtīgs, jo tajā ir pilngraudu milti un rieksti. Un tāpēc tie nav ķopsīgi un kuņģa darbību paralizējoši kā tas ir attiecībā uz mafiniem, kas pagatavoti izmantojot bezglutēna balto miltu mikšļus. Bonuss numur divi – arī otrā dienā garšo tieši tāpat, nekļūst sausi, rīklē nesprūst. Trešo dienu, protams, neviens nesagaidīja. Mīnuss – kad šis izstrādājums nonāk bērna rokās, drupačas neizbēgami ir pa visu māju.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s