Vienkāršs, ātrs un kas nav mazsvarīgi arī ļoti lēts paštaisīts našķis.
Sastāvdaļas:
Kukurūzas graudi – nopērkami, piemēram, Gemosā, 1 paciņa šobrīd 40 santīmi
Olīveļļa
Sāls, ja gribas sāļo versiju
Pagatavošana:
1. Katlā ielej eļū puscentrimetra biezumā. Var arī pievienot sviestu. Uzliek karsēties.
2. Iemet trīs graudus, uzliek vāku un gaida trīs paukšķus. Tie norādīs, ka eļļa ir uzkarsusi.
3. Pieber kukurūzas graudus. Cik – tas atkarīgs no katla dibena diametra un ēdāju sagaidāmā rijīguma. Vismaz tik daudz, lai katla dibens noklājas ar graudiņiem. Uzliek vāku un gaida, kad paukšķēšana beigusies.
4. Ieber gatavo popkornu bļodā un vai nu ēd popkornu vulgaris vai mazliet uzber sāli.



Komentēt