Mazās prosas pārslu-riekstu lodītes

Mazi kraukšķīgi kārumiņi, ko iešaut mutē. Recepte iesākās ar prosas pārslām, kuras gribēju izmantot cepumiem, kas būtu līdzīgi auzu pārslu cepumiem, bet kaut kā nonācu sarežģītākos ūdeņos. Iznākums ir gards – mazliet pēc riekstiem, mazliet medaina piegarša. Ļoti vienkārša pagatavošana, tikai sastāvdaļu daudz.

Prosas pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

110g prosas pārslas

100g cukura

110g kokosriekstu skaidiņas

100g baltie bezglutēna milti, šoreiz Doves Farm Plain White

50g mandeļu milti, var nopirkt Gemosā

50g rieksti, šeit tika lietotas sezama sēkliņas

50g ļoti smalki sagriezti žāvēti augļi, iespējams var arī blenderēt, šeit tika izmantotas dabīgi žāvētas aprikozes, ko smalki sagriezu ar nazi

—–

3ēd.k ūdens

1tk medus

110g sviests

2ēd.k zeltainais sīrups, var nopirkt Gemosā

2tk dzeramā soda

Pagatavošana:

1. Samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot sodu: prosas pārslas, cukuru, koksriekstu skaidiņas, miltus, mandeļu miltus, riekstus, žāvētos augļus.

2. Katliņā izkausē sviestu, medu, pievieno ūdeni, zeltaino sīrupu. Uzkarsušai masai pievieno sodu, katliņš uzmutuļos putās un pēc mirkļa var ņemt no uguns.

3. Kad šķidrā komponente mazliet atdzisusi, iemaisa to sauso sastāvdaļu mikslī.

4. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160C ar konvekciju.

4. Masa ir mazliet pasausa un drupena.

prosas pārslu cepumi

Ar tējkaroti atdala nelielu gabaliņu un ar rokām saveļ mazu lodīti vienam

kumosam.

prosas pārslu cepumiUn tā daudzas reizes, kamēr plātiņa pilna.

5. Cep 160C ar konvekciju 10min jeb kamēr zeltaini brūni. Uzreiz ņemot nost mēdz izjukt, tomēr kad atdziest turas kopā labi, garšo labi. Tikai lodītēm jābūt mazām kā viens kumoss, lai nav jākož gabaliņi. Tā mazliet samazināsies drupaču daudzums uz grīdas.

Iedvesmas avots bija šis:

http://whosayscoeliacs.com/tag/millet-flakes/

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s