Mazi kraukšķīgi kārumiņi, ko iešaut mutē. Recepte iesākās ar prosas pārslām, kuras gribēju izmantot cepumiem, kas būtu līdzīgi auzu pārslu cepumiem, bet kaut kā nonācu sarežģītākos ūdeņos. Iznākums ir gards – mazliet pēc riekstiem, mazliet medaina piegarša. Ļoti vienkārša pagatavošana, tikai sastāvdaļu daudz.
Sastāvdaļas:
110g prosas pārslas
100g cukura
110g kokosriekstu skaidiņas
100g baltie bezglutēna milti, šoreiz Doves Farm Plain White
50g mandeļu milti, var nopirkt Gemosā
50g rieksti, šeit tika lietotas sezama sēkliņas
50g ļoti smalki sagriezti žāvēti augļi, iespējams var arī blenderēt, šeit tika izmantotas dabīgi žāvētas aprikozes, ko smalki sagriezu ar nazi
—–
3ēd.k ūdens
1tk medus
110g sviests
2ēd.k zeltainais sīrups, var nopirkt Gemosā
2tk dzeramā soda
Pagatavošana:
1. Samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot sodu: prosas pārslas, cukuru, koksriekstu skaidiņas, miltus, mandeļu miltus, riekstus, žāvētos augļus.
2. Katliņā izkausē sviestu, medu, pievieno ūdeni, zeltaino sīrupu. Uzkarsušai masai pievieno sodu, katliņš uzmutuļos putās un pēc mirkļa var ņemt no uguns.
3. Kad šķidrā komponente mazliet atdzisusi, iemaisa to sauso sastāvdaļu mikslī.
4. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160C ar konvekciju.
4. Masa ir mazliet pasausa un drupena.
Ar tējkaroti atdala nelielu gabaliņu un ar rokām saveļ mazu lodīti vienam
kumosam.
Un tā daudzas reizes, kamēr plātiņa pilna.
5. Cep 160C ar konvekciju 10min jeb kamēr zeltaini brūni. Uzreiz ņemot nost mēdz izjukt, tomēr kad atdziest turas kopā labi, garšo labi. Tikai lodītēm jābūt mazām kā viens kumoss, lai nav jākož gabaliņi. Tā mazliet samazināsies drupaču daudzums uz grīdas.
Iedvesmas avots bija šis:





Komentēt