Mana gandrīz ideālā baltmaize ar pašas gatavotu ieraugu. Gana elastīga un mīksta ar vieglu, ar teju nemanāmu skābuma pieskaņu un kraukšķīgu garoziņu.
Sastāvdaļas:
Slapjās
240 ml ieraugs
2 t.k. etiķis
60 g sviests – izkausēts, var aizvietot ar 60ml eļļas
3 olu baltumi istabas temperatūrā
180 ml remdena ūdens
Sausās
2 ē.k. cukurs
1 t.k. sāls
480 ml vai 320 g Doves Farm White Bread Flour Blend (ar ksantānu) vai Schar Mix B milti + 1 t.k. ksantāna sveķi
1 t.k. guāra sveķi
—
Mazliet sviesta un nedaudz rīsu miltu formiņas iesmērēšanai.
Olu dzeltenums apsmērēšanai. Sezama sēkliņas dekorēšanai.
Pagatavošana:
1. Sakuļ olu baltumus stingrās putās.
2. Pievieno izkausētu siltu sviestu, etiķi, un ieraugu. Sakuļ.
3. Pievieno sausās sastāvdaļas: cukuru, sāli, guāru, ksantānu un miltus. Samaisa.
4. Pievieno ūdeni un kuļ ar mikseri 3-4 minūtes.
5. Cepamo formiņu izsmērē ar sviestu un izkaisa ar rīsu miltiem. Maigi ieliek mīklu un ar slapjām rokām nogludina.
6. Liek nedaudz uzsildītā un izslēgtā cepeškrāsnī, lai rūgst. Man pagāja 2,5h un tad mīkla bija dubultojusies un formiņa bija pilna.
7. Ar nazi iegriež svītras, lai gaisam būtu kur iznākt ārā. Ar olu dzeltenumu, kam piejaukta karote ūdens maigi apsmērē kukulīša virsmu. Var izmantot arī tējkaroti olu baltuma, kas atliets no olām, kas tika izmantotas mīklas pagatavošanai. Var uzbērt nedaudz sezama sēkliņu.
8. Cep 200C apmēram 30-40min.
Piezīmes:
1. Pirmo reizi cepu ar Mix B, otro reizi ar Doves Farm White bread flur blend – otrā reizē man personīgi garšoja labāk!
2. Kad ieraugs bija jau ilgāk dzīvojis pa ledusskapi, tas acīmredzot bija kļuvis skābāks un maize sanāca mazliet par skābu. Galvenais maizes patērētājs tādu neatzina par labu esam. Itkā gandrīz kā kviešu saldskābmaize, tomēr kaut kā trūkst priekš saldskābmaizes. Meklēju citu baltmaizes recepti un šo atstāšu kā nepabeigtu “kviešu saldskābmaizes” recepti.




Komentēt