Polenta (kukurūzas manna)

Tīem, kam garšo mannas putra, polenta būs tik pat liels gardums. Maigs un barojošs siltums piepilda vēderu rīta cēliena aktivitātēm. Laivu braucienos un citos ārpus mājas pasākumos esam šo gardumu vārījuši arī uz ugunskura ar līdz paņemtu pienu Lāse. Bērniem un arī pieaugušiem liels un patīkams pārsteigums. Tā nav slikta ideja!

polenta kukurūzas manna

Sastāvdaļas:

1 maza porcija bērna brokastīm

200 ml piens

20  g sviests

šķipsna sāls

1 t.k. cukura

20-25 g polenta, 20 g plūstošāka, 30 g pabieza. Polentu var nopirkt gandrīz jebkurā lielveikalā, arī ar nosvītroto vārpiņu. Kukurūzas putraimi ir raupjāki, šķelti nevis malti un apaļi.

ievārījums vai kanēlis ar cukuru pārkaisīšanai

Pagatavošana:

1. Katliņā uzliek vārīties pienu, pieliek šķipsnu sāls, 1 t.k. cukura, sviestu. Verdošā iemaisa polentu. Vāra 2-3 min. Ja liekas par biezu var pieregulēt ar pienu.

2. Pasniedz ar ievārījumu vai pārkaisītu ar cukuru un kanēli.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s