Sāļo pankūku versija, ēdamas ar sāli un krējumu. Manas omes praktiskā recepte – gadījumiem, kad vārītie kartupeļi nav apēdušies. Manā gadījumā ar tām aizvietoju klasiskās kartupeļu pankūkas, kas tiek pasniegtas bērnudārzā, jo tādas mana meita neatzīst par ēdamām.
Sastāvdaļas:
400 g vārīti kartupeļi
2 olas
100 g milti Doves Farm Plain White
sāls šķipsna
Pagatavošana:
1. Samaļ kartupeļus gaļas mašīnā.
2. Olas sakuļ ar dakšiņu un pievieno kartupeļiem, pievieno arī miltus un sāli. Samīca.
3. Ņem gabalu mīklas un izrullē “desiņu”, kuru pēc tam ar miltainiem pirkstiem saplacina. Sagriež gabaliņos un cep uz pannas.
Piezīmes:
Lūk, ninonas vārīto kartupeļu pankūkas ar rīvmaizi un skaistākā noformējumā.