Biezpiena pankūkas Latgales omes gaumē

Brīvdienas lauku mājās pie omītes Latgalē. Pamostoties var dzirdēt klusu rosīšanos virtuvē pie plīts. Un drīz sāks smaržot pēc kaut kā cepta, trekna un salda. Tās ir mazliet ļenganās, bet tomēr saturīgās biezpiena pankūciņas – mīkstas no saldā krējuma un cukura glazūras. Kopā ar svaigu gaisu, mieru un slinkuma pilnu, nesteidzīgu rītu tās ir brīvdienu brokastu vārda cienīgs ēdiens.

bezglutēna biezpiena pankūkas

Sastāvdaļas:

Pankūkas

180 g biezpiens (Valmieras biezpiena paciņa)

1 ola

60 g Doves Farm White Bread Flour Blend

mazliet miltu, kur izrullēt mīklu

Spīdumam jeb glazūrai

Vien šļuciņ saldais krējums

3 ēd.k cukurs

Pagatavošana:

1. Uz piemērotas virsmas (piemēram, galda) uzliek produktus nelielā kaudzītē un samīca. Ar ļoti ilgu mīcīšanu nav jāaizraujas un mīkla var būt nedaudz neviendabīga.

biezpiena pankūkas bez glutēna biezpiena pankūkas bez glutēna

2. Ņem saujas izmēra piku un izrullē desiņu. To ar pirkstiem saplicina plakanu. Es taisu diezgan plānas, katrā ziņā plānākas nekā kafejnīcās tirgotie biezpiena plācenīši. Sagriež četrstūros.

biezpiena pankūkas bez glutēna

3. Cep uz pannas zeltaini brūnas. Ja grib vienkārši biezpiena pankūkas-plācenīšus, tad ir gatavs ēšanai. Vasarā ideāla kombinācija – biezpiena pankūciņas ar svaigi saspaidītām jāņogām + cukuru. mmmm!

4. Kad visas pankūkas izceptas, saliek visas izceptās pankūkas pannā tādā kā kaudzē, pārkaisa ar cukuru un uzlej saldo krējumu. Pannā viegli apmaisa, kamēr visas pankūkas kļūst mīkstas, saldi lipīgas un spīdīgas.

biezpiena pankūkas bezglutēna

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s