Rīsu ieraugs bez glutēna

Vēl viens solis garšīgas maizes meklējumos. Ieraugs, kas esot labs pamats gardai un veselīgai maizei. Un nebija nemaz tik sarežģīti pie tā tikt. Pirmā maize izcepta, diezgan veiksmīgi. Vēl nav skaidrs kā būs ar uzturēšanu. Pagaidām tas ir ieslogots burciņā un sēž ledusskapī.

ieraugs bez glutēna

Sastāvdaļas:

300 ml mēreni silta kartupeļu ūdens (ūdens, kas palicis pēc kartupeļu vārīšanas), var lietot arī vienkārši siltu ūdeni. Ja tas ir krāna ūdens, ļaujiet mazliet pastāvēt, lai nav pārāk hlorains.

300 ml rīsu milti

Pagatavošana:

1. Siltā kartupeļu ūdenī iekuļ rīsu miltus. Kārtīgi sakuļ ar roku vai slinķi – ar mikseri. Liek bļodā, kas pārsegta ar drāniņu siltā vietā.

2. Ik pa lakam, t.i. 3-4 reizes pa dienu apmaisa.

Nākamajā vai aiznākamajā dienā ieraugs sāks skābeni smaržot. Virs pamatmasas parādīsies škidrums, ko kā jau iepriekš minēts ik pa laikam jāiemaisa atpakaļ. Masa kļūs arvien burbuļaināka. Apmēram trešajā (vai ceturtajā, piektajā dienā) ieraugam vajadzētu būt gatavam. Es izcepu maizi ceturtajā dienā.

Izmantošana:

3. Kad ieraugs gatavs – burbuļains un šūmains to var lietot maizes, bulciņu u.c. izstrādājumu cepšanai. Dažādos blogos ir atšķirīga pieeja – daži šķidro slāni pirms izmantošanas cepšanai nolej, citi iemaisa atpakaļ un tad lieto šādu ieraugu. Es iemaisīju atpakaļ.

Maizes mīklām – 1/2 amerikāņu cup eb 120 ml aizvieto vienu tējkaroti sausā rauga. Parasti uz maizes kukulīti vajag 2 t.k. sausā rauga jeb 240 ml ierauga.

Tātad 240 ml ierauga aizvietos – 2 t.k. sausā rauga, 120 ml šķidruma (ūdens, piena, kefīra vai alus) un 240 ml miltu.

Uzturēšana:

Pieredzes apraksts šeit.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s