Tīem, kam garšo mannas putra, polenta būs tik pat liels gardums. Maigs un barojošs siltums piepilda vēderu rīta cēliena aktivitātēm. Laivu braucienos un citos ārpus mājas pasākumos esam šo gardumu vārījuši arī uz ugunskura ar līdz paņemtu pienu Lāse. Bērniem un arī pieaugušiem liels un patīkams pārsteigums. Tā nav slikta ideja!
Sastāvdaļas:
1 maza porcija bērna brokastīm
200 ml piens
20 g sviests
šķipsna sāls
1 t.k. cukura
20-25 g polenta, 20 g plūstošāka, 30 g pabieza. Polentu var nopirkt gandrīz jebkurā lielveikalā, arī ar nosvītroto vārpiņu. Kukurūzas putraimi ir raupjāki, šķelti nevis malti un apaļi.
ievārījums vai kanēlis ar cukuru pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Katliņā uzliek vārīties pienu, pieliek šķipsnu sāls, 1 t.k. cukura, sviestu. Verdošā iemaisa polentu. Vāra 2-3 min. Ja liekas par biezu var pieregulēt ar pienu.
2. Pasniedz ar ievārījumu vai pārkaisītu ar cukuru un kanēli.



Komentēt