Trekns, putukrējumains, salds un mazliet atsvaidzinošs baudījums vasaras sākumam. Viegli un ātri pagatavojams, it sevišķi, ja ir saldējuma mašīna.
Sastāvdaļas:
500 ml saldais krējums
250 ml iebiezinātais piens ar cukuru, jāpievērš uzmanība – ir nopērkams iebiezinātais piens, kam sastāvā minēts “Bez lipekļa”.
50 ml rabarberu biezenis
50 ml blenderētas zemenes
Vafeļu konusi pasniegšanai.
Iespējamās alternatīvas a) cept pašam, b) nopirkt Bezgluten vafeļu konusus, piemēram, no bezglutenaprodukti.lv, c) mana meita sasapņojās par klasiskajām plānajām saldējuma vafelēm. Tādas ražo Barkat un pasūtīt nācās no UK. Fiii, kādas tik muļķības sava bērna dēļ nedarīsi. Plānās vafeles paciņā… nu ja puse no tām nebija salūzušas. :)
Pagatavošana:
1. Mazā katliņā nelielā ūdens daudzumā (pirksta biezuma slānis) uzvāra kubiņos sagrieztus rabarberus – divi kāti. Vāra 3 minūtes, kad mazliet atdzisusi masa to sablendē.
2. Sablendē arī zemenes.
3. Ar mikseri uzputo saldo krējumu.
4. Putukrējumā iecilā iebiezināto pienu, rabarberu un zemeņu biezeņus. Atdzesē ledusskapī 15min.
5. Liek saldējuma mašīnā un tālāk seko tās instrukcijām. Vai arī ievieto saldētavā un ik pēc 30min izņem no saldētavas, saputo. Jo vairāk putos, jo mazāk ledusgabaliņu būs jūtami gatavajā saldējumā.