Rabarberu-zemeņu plombīrs

Trekns, putukrējumains, salds un mazliet atsvaidzinošs baudījums vasaras sākumam. Viegli un ātri pagatavojams, it sevišķi, ja ir saldējuma mašīna.

rabarberu-zemeņu plombīrs

Sastāvdaļas:

500 ml saldais krējums

250 ml iebiezinātais piens ar cukuru, jāpievērš uzmanība – ir nopērkams iebiezinātais piens, kam sastāvā minēts “Bez lipekļa”.

50 ml rabarberu biezenis

50 ml blenderētas zemenes

Vafeļu konusi pasniegšanai.

Iespējamās alternatīvas a) cept pašam, b) nopirkt Bezgluten vafeļu konusus, piemēram, no bezglutenaprodukti.lv, c) mana meita sasapņojās par klasiskajām plānajām saldējuma vafelēm. Tādas ražo Barkat un pasūtīt nācās no UK. Fiii, kādas tik muļķības sava bērna dēļ nedarīsi. Plānās vafeles paciņā… nu ja puse no tām nebija salūzušas. :)

Barkat Ice Cream Cones (12) 60g

Pagatavošana:

1. Mazā katliņā nelielā ūdens daudzumā (pirksta biezuma slānis) uzvāra kubiņos sagrieztus rabarberus – divi kāti. Vāra 3 minūtes, kad mazliet atdzisusi masa to sablendē.

2. Sablendē arī zemenes.

3. Ar mikseri uzputo saldo krējumu.

4. Putukrējumā iecilā iebiezināto pienu, rabarberu un zemeņu biezeņus. Atdzesē ledusskapī 15min.

5. Liek saldējuma mašīnā un tālāk seko tās instrukcijām. Vai arī ievieto saldētavā un ik pēc 30min izņem no saldētavas, saputo. Jo vairāk putos, jo mazāk ledusgabaliņu būs jūtami gatavajā saldējumā.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s