Biezpiena klimpas ar sviesta-iebiezinātā piena mērci

Šis ir ēdiens, ko ēdot, var labsajūtā ņurdēt. Tik maigs, tik saldi lipīgs, tik sviestaini jauks. Lai arī šķiet vienkārši adaptējama recepte, nezināmu apstākļu dēļ līdz labam bezglutēna variantam nonācu tikai vairākos piegājienos. Pirmajās reizēs sanāca pārāk biezpienaini, tomēr bija nepieciešams lielāks miltu daudzums.

Biezpiena klimpas

Sastāvdaļas:

Klimpas

200 g biezpiens

1 ola

90 g Doves Farm White Bread Flour Blend

2 t.k. cukurs

mazliet miltu, kur izrullēt mīklu

Mērcei

Iebiezinātais piens ar cukuru Uzmanību! Pērkot jāpievērš uzmanību, lai uz bundžiņas būtu uzraksts: bez lipekļa.

Sviests

Pagatavošana:

1. Uz piemērotas virsmas (piemēram, galda) uzliek produktus nelielā kaudzītē un samīca. Ar ļoti ilgu mīcīšanu nav jāaizraujas un mīkla var būt nedaudz neviendabīga.

biezpiena pankūkas bez glutēna biezpiena pankūkas bez glutēna

2. Mazā katliņā uzliek vārīties ūdeni ar šķipsnu sāls.

3. Ņem saujas izmēra piku un izrullē desiņu un sagriež piemērotos mazu klimpu gabaliņos.

4. Kad ūdens sāk vārīties, sildelements jānoregulē uz mērenu karstumu, lai vārīšanās un burbuļošana nebūtu pārmēram intensīva, jo tad klimpas var izjukt. Liek klimpas katlā vārīties. Nedaudz maigi apmaisa, lai nepielīp pie katla apakšas.

5. Vāra apmēram 2-3 minūtes.

6. Kamēr klimpas vārās, uzsilda mērcīti. Mini katliņā uzkarsē sviesta piciņu un iebiezināto pienu tādā daudzumā, cik katram gribas mērci uz klimpām.

7. Ēd siltas klimpas pārlietas ar saldu mērci.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s