Par šo ēdienu ir tāda leģenda. Katru vasaru “kabaču laikā” to gatavoju un vienmēr daudzus gadus pēc kārtas kāds man jautā: “Dārzeņu sacepums, garšīgs. Gaļa taču arī tur ir?!” Bet īstenībā nav vis, tāpat ir sātīgi un garšīgi. Gaļas mīļotāju sirdis silda oregano, kas veģetārajam ēdienam piešķir garšu, kas kaut kādā mērā atgādina gaļu.
Sastāvdaļas:
Cukīni 2 maza izmēra
Tomāti 2 gab.
Siers mocarella 2 gab.
Kāds kreptīgāks siers – 100g apmēram
3 karotes skābā krējuma
200 g saldā krējuma
Sīpols
Svaigi pētersīļu zaļumi
Zāļu sāls, mans favorīts Pan Salt
Kaltēts baziliks un oregano (raudene)
Melnie pipari
Pagatavošana:
1. Cukīni sagriež gareniski uz pusēm un tad vēl un vēl gareniski, kamēr sanāk šādi:
2. Saliek cukīni cepamplātē un devīgi pārkaisa ar zāļu sāli, pipariem, baziliku un oregano.
3. Bļodā liek kubiņos sagrieztu sieru, tomātus, sīpolu, pētersīļus. Pievieno zāļu sāli, piparus, baziliku un oregano. Pieliek abus krējumus un samaisa.
4. Tomātu-siera masu liek pa virsu cukīni un liek cepties 180C apmēram 30-4omin. Ēd ar gardu muti.
Piezīmes:
Ēdiens noteikti pagatavojams bez glutēna – šaubīgais elements ir zāļu sāls. Kā jau minēju man vislabāk garšo Pan Salt zāļu sāls, bet man nav jāuzmanās, jo mans celiakietis šādu “pārdārzeņotu” ēdienu neēd. Noteikti ir pieejami arī zāļu sāļi bez mistiskām piedevām – tikai malti garšaugi. Būtu jāizvēlas tāds, kam sastāvā ir itāļu garšvielas.
Oriģinālā receptē bija tikai mocarella. Es biju iecienījusi vienu latviešu ražojuma sieru, kas bija kaut kas starp mocarellu un ko stiprāku garšā. Tādu vairs neražo. Katrā ziņā Krievijas un Holandes siers šeit nederēs.







Komentēt