Klasisks braunijs

Par brauniju esot leģenda, ka to pirmo reizi gatavojis kāds, kas aizmirsis šokolādes biskvīta mīklai pielikt cepamo pulveri. Tā nu kopš tās pirmās veiksmīgās reizes ar gardu muti ēdam bauniju – blīvu šokolādes kūku ar intensīvu garšu. Bezglutēna braunijs ir tik pat viegli pagatavojams kā parastais un, protams, galvenais, ka tieši tik pat garšīgs. Iznākums ir mazliet smagnēja, mikla, ļoti stipra šokolādes kūka rudens-ziemas sezonai un tiem, kam garšo šokolāde.

Image - 2013. gada 2. sept. 20.07.05

Sastāvdaļas:

Mini porcija,  mazajai apaļai kūkas formai. 4 ēdāji būs ēduši pilniem vēderiem, 6 būs nu tā – labprāt paņemtu vēl un skatieni sastopas pie pēdējā gabaliņa.

120g sviests

120g tumšā šokolāde

25g milti, piemēram, Schar Mix B. Miltu vajag tik maz, ka drošvien šajā gadījumā var ņemt jebkurus bezlutēna miltus.

15g kakao

90g cukurs

2 olas

Pēc vēlmēm var papildināt ar baltās vai tumšās šokolādes gabaliņiem, riekstiem.

Pagatavošana:

1.Bļodā sajauc miltus ar kakao. Noliek malā.

2. Kārtīgi uzputo olas ar cukuru. Ar mikseri tas aizņems 3-4minūtes. Masai jābūt bālgani dzeltenai, šūmīgai un tādai, kas paliek uz trauka maliņām.

3. Karsta ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. T.i. lielākā katliņā vāra ūdeni, bet mazāko katliņu ar sadrupinātu sviestu un šokolādi uzliek virs vārošā ūdens. Maisot gaida, kamēr gabaliņi izkusuši viendabīgā masā.

4. Olām un cukuram pievieno izkausēto, mazliet padzisušo šokolādi. Maisa maigi, lai neizjauktu uzputoto struktūru. Ieslēdz elektrisko cepeškrāsni uz 160C.

5. Pievieno – iecilā arī miltus un kakao.

6. Liek mazajā tortes formiņā, kurai apakšā izklāta ar atbilstoši piegrieztu cepamo papīru, bet maliņas izsmērētas ar sviestu.

7. Cep 20-25minūtes. Svarīgi nepārcept pārāk sausu. Atkarīgs no cepeškrāsns. Ciemojoties cepu citā un vajadzēja tikai 17min.

5 responses to “Klasisks braunijs

  1. Izcepu šokolādes brauniju meitas vārdadienā. Tā kā bija plānots 8 cilvēkiem, produktu daudzumu dubultoju, cepu 25 min 26 cm formā.
    Sanāca fantastisks…paldies, Eestikele, par recepti:)1

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s