Turku zirņi ar papriku un baklažāniem gī sviestā

Mani jogas zirņi – tā šo recepti varētu nosaukt alternatīvā veidā. Nošpikoju no virtuves, kas baro http://www.yoga.lv apmeklētājus. Nu ļoti garšīgi – pateicoties gī sviesta smaržai un garšai kombinācijā ar maigām indiešu garšvielām.

2014-02-20 13.48.21

Sastāvdaļas:

turku zirņi kaltēti, grami 200-250, iepriekšējā vakarā jāiemērc ūdenī

1 baklažāns

1 paprika

2-3 tomāti

1 maza izmēra sīpols

100g sviests jeb 90g gī sviests – ja nebūs nopirkts gī sviests, to var ātri pagatavot

chana masala – 2 tējk. indiešu garšvielu maisījums (koriandrs, sāls, žāvēts mango, granātābola sēklas, čili pipari, kumīns, muskatmelone, melnie pipari, neattīrīta minerālā sāls, sierāboliņa lapas, krustnagliņas, piparmētras, muskatrieksts, žāvēts ingvers, kanēlis, lauru lapas, melnā kardamona sēklas, ķimenes, žāvēta muskatrieksta miza). Nopērkams indiešu veikaliņā uz Barona ielas, pie Barona centra.

chana_masala

kajennas pipari – pēc garšas – tiem, kam patīk asi ēdieni

Pagatavošana:

1. Iepriekšējā vakarā iemērc zirņus ūdenī.

2. Sagriež dārzeņus.

2014-02-03 15.58.38

3. Ja nav gatavs gī sviests nopircies, tad ņem 100g sviesta un liek mazā katliņā un nelielas uguns karsēties. Nekas nav īpaši jāmaisa, pēc minūtēm 7-10 sāks jauki smaržot un augšpusē parādīsies bālganas putas. Putas noņem un gatavs! Teiksim tā – man nav vajadzīgs pareizais gi sviests utml, man galvenais, lai būtu garša un smarža priekš šīs receptes.

4. Uz pannas apcep sīpolus, pievieno baklažānus un papriku un turpina cept, pievieno garšvielas un zirņus un vēl mazliet pakarsē.

5. Cepamtraukā ar vāku liek – turku zirņus, apceptos dārzeņus, zirņus, tomātus. Tomātus es parasti neapcepu, bet drošvien to var darīt. Samaisa, pievieno gī sviestu un mazliet verdoša ūdens – aptuveni lai būtu līdz pusei no dārzeņu kārtas biezuma.

2014-02-03 16.08.22

6.Liek virsū vāku un cepeškrāsnī iekšā uz 200C. Gatavojas aptuveni 40min-1h. Pēc pusstundas vēlams apskatīt – vai ir gana mitrs un netaisās piecepties. Ja liekas, ka ir par sausu, pievieno vēl mazliet ūdens, bet cerams nevajadzēs, labāk ja mitrums veidojas no sviesta un dārzeņu sulām.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s