Ēdiens, ko var pagatavot tik vienkārši un ātri, ka vienkāršāk un ātrāk nav iespējams. Vistas stilbiņi izsutinās mīksti un garšas specifiku guvuši no žāvētām plūmēm. Mums garšo kopā ar rīsiem un biešu salātiem.
Sastāvdaļas:
Vistu stilbiņi – skaitā 8 līdz padsmit – atkarībā no ēdāju apetītes
Žāvētas plūmes – 1 sauja
Ķiploks – 3 daiviņas
Kefīrs 1 litrs
Sojas mērce, uzmanību meklēt ar norādi bez glutēna!
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Ņem sautējamo trauku, pīli ar vāku vai par piemēru gudro multivāres katlu – jebko, kur nu saimniecei ir vēlme sutināt gaļu. Traukā liek vistas stilbiņus. Aplaista ar sojas mērci, papildina ar sāli, ja nepieciešams vai iztiek tik ar sojas mērci. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un smalki sagrieztiem ķiplokiem, žāvētām plūmēm.
2. Pārlej visu ar litru kefīra. Ja ir laiks, var atstāt uz pāris stundām marinēties. Ja laika nav, liek cepeškrāsnī cepties ar vāku. Gatavošanās laiks no 1h 15 min līdz 1h30min. Gaļai jānāk nost no kaula viegli. Labāk gatavot ilgāk, jo šis ēdiens garšo labāk, kad gaļa ir drīzāk teju pārgatavojusies.
3. Mēs parasti ēdam ar rīsiem un biešu salātiem. Drosmīgākie ēd arī plūmes, bet izvēlīgākie bērni tikai gaļu.