Vista plūmēs

Ēdiens, ko var pagatavot tik vienkārši un ātri, ka vienkāršāk un ātrāk nav iespējams. Vistas stilbiņi izsutinās mīksti un garšas specifiku guvuši no žāvētām plūmēm. Mums garšo kopā ar rīsiem un biešu salātiem.

2014-02-22 18.23.22

Sastāvdaļas:

Vistu stilbiņi – skaitā 8 līdz padsmit – atkarībā no ēdāju apetītes

Žāvētas plūmes – 1 sauja

Ķiploks – 3 daiviņas

Kefīrs 1 litrs

Sojas mērce, uzmanību meklēt ar norādi bez glutēna!

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Ņem sautējamo trauku, pīli ar vāku vai par piemēru gudro multivāres katlu – jebko, kur nu saimniecei ir vēlme sutināt gaļu. Traukā  liek vistas stilbiņus. Aplaista ar sojas mērci, papildina ar sāli, ja nepieciešams vai iztiek tik ar sojas mērci. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un smalki sagrieztiem ķiplokiem, žāvētām plūmēm.

vista plūmēs

2. Pārlej visu ar litru kefīra. Ja ir laiks, var atstāt uz pāris stundām marinēties. Ja laika nav, liek cepeškrāsnī cepties ar vāku. Gatavošanās laiks no 1h 15 min līdz 1h30min. Gaļai jānāk nost no kaula viegli. Labāk gatavot ilgāk, jo šis ēdiens garšo labāk, kad gaļa ir drīzāk teju pārgatavojusies.

3. Mēs parasti ēdam ar rīsiem un biešu salātiem. Drosmīgākie ēd arī plūmes, bet izvēlīgākie bērni tikai gaļu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s