Ķirbju pankūkas

Ķirbju ēšanas-utilizēšanas klasika Latvijā – nevar nemaz pateikt, ka tur ir ķirbis! : ) Dominē muskatrieksts un labi ka tā, jo pietiekami daudziem vēl spilgtā atmiņā bērnības trauma – piena mannā zupa ar staipīgiem ķirbju tārpiņiem, brrr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastāvdaļas:

Lielā porcija  // Mazā porcija (2 pieaugšie, 1 bērns)

700 g ķirbju biezenis // 350 g ķirbju biezenis

1 glāze kefīrs // 0,5 glāze kefīrs

300g milti // 150g milti – šai receptei, ja iespējams izvēlos Doves farm Plain White

2 gab. olas // 1 gab. ola

2 ēd.k. cukurs // 1 ēd.k cukurs – varbūt mazliet vairāk, ja domāts ēst bez zaptes vai cita aizdara.

šķipsna sāls

svaigi pierīvēts muskatrieksts –  nežēlot, apmēram kāda 1/3 rieksta.

Pagatavošana:

1. Gatavo ķirbju biezeni. Mazā ūdens daudzumā liek vārīties/sutināties ķirbja gabaliņus 10 min. Kad mazliet padzisis, sablenderē. Šo biezeni var glabāt kādu brīdi ledusskapī vai ilgāk saldētāvā, lai vēlāk pagatavotu pankūkas vai ķirbju putru utml.

2. Ķirbju biezenim pievieno kefīru, olas, cukuru, sāli un muskatriekstu. Visu samaisa.

3. Masai pievieno miltus un sakuļ. Ļauj miltiem uzbriest vismaz 15min, ideāli 1/2h.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Cep mazas glītas pankūkas, kas īpaši labi izskatās, ja ķirbis gadījies oranžs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s