Ķirbju ēšanas-utilizēšanas klasika Latvijā – nevar nemaz pateikt, ka tur ir ķirbis! : ) Dominē muskatrieksts un labi ka tā, jo pietiekami daudziem vēl spilgtā atmiņā bērnības trauma – piena mannā zupa ar staipīgiem ķirbju tārpiņiem, brrr.
Sastāvdaļas:
Lielā porcija // Mazā porcija (2 pieaugšie, 1 bērns)
700 g ķirbju biezenis // 350 g ķirbju biezenis
1 glāze kefīrs // 0,5 glāze kefīrs
300g milti // 150g milti – šai receptei, ja iespējams izvēlos Doves farm Plain White
2 gab. olas // 1 gab. ola
2 ēd.k. cukurs // 1 ēd.k cukurs – varbūt mazliet vairāk, ja domāts ēst bez zaptes vai cita aizdara.
šķipsna sāls
svaigi pierīvēts muskatrieksts – nežēlot, apmēram kāda 1/3 rieksta.
Pagatavošana:
1. Gatavo ķirbju biezeni. Mazā ūdens daudzumā liek vārīties/sutināties ķirbja gabaliņus 10 min. Kad mazliet padzisis, sablenderē. Šo biezeni var glabāt kādu brīdi ledusskapī vai ilgāk saldētāvā, lai vēlāk pagatavotu pankūkas vai ķirbju putru utml.
2. Ķirbju biezenim pievieno kefīru, olas, cukuru, sāli un muskatriekstu. Visu samaisa.
3. Masai pievieno miltus un sakuļ. Ļauj miltiem uzbriest vismaz 15min, ideāli 1/2h.
4. Cep mazas glītas pankūkas, kas īpaši labi izskatās, ja ķirbis gadījies oranžs.