Vienkāršs, ātrs un pietiekami veselīgs otrais ēdiens bērnam, kas ēd zivis. Celiakijas gadījumā jāizlemj kādos miltos turpmāk panēsiet tādus ēdienus kā vistas vai zivs fileja. Esmu nonākusi pie secinājuma, ka labs variants ir zirņu milti. Gan garšas ziņā, gan tāpēc, ka zirņu milti ir labs olbaltumvielu un citu uzturvielu avots. Noteikti nevajadzētu izvēlēties bezglutēna diētai domātos maisījumus, kuru sastāvā daudz cietes. Bezvērtīgo cieti bezglutēna diētā jau pietiekamos apjomos nākas uzņemt ar konditorejas izstrādājumiem un maizi.
Sastāvdaļas:
Baltas zivs fileja – mencas, heka, tilapijas vai tml.
Ola
2 ēd.k. turku zirņu milti – chickpea flour, besan, gram flour. Tos var nopirkt Gemosā, Krišnu vaikalā uz Barona ielas, veikalā Rudra u.c. Nu jau redzēti arī Rimi.
šķipsna sāls
Pagatavošana:
1. Olu sakuļ ar sāli. Uz šķīvja izlīdzina 2 ēd.k. zirņu miltus
2. Zivs fileju apmērcē olā un tad apviļā miltos. Cep no abām pusēm.





Komentēt