Meitenes-sešgadnieces radīta recepte – galvenais, lai ir gana šokolādīgi! Ļoti, ļoti drupeni, bet tikpat garšīgi un bez “baltajiem” bezglutēna miltiem. Garšā absolūti dominē šokolāde, var sajust arī kokosriekstu skaidiņas un valriekstus – vairāk gan tekstūrā. Varētu teikt, ka nepārāk izdevusies recepte, bet tā kā tā ir pirmā sešgadnieces pašas izdomātā jeb eksperimentāli modificētā recepte, tad tā ir pelnījusi tikt dokumentēta. Meitene labprāt skatās TV raidījumu “Mūsdienu Latvijas garša” un paziņoja, ka vajag taču reiz eksperimentēt kā īstiem pavāriem! Tā arī darījām – sākām ar cepumu recepti, kas pārtapa par mafiniem. Lūk, rezultāts!
Sastāvdaļas:
225g šokolādes – piemēram, Fazer Bak&Dessert 
60g sviests, istabas temperatūrā
1 ola
25g brūnais cukurs
50g pilngraudu griķu milti, jo tie, manuprāt, labi iet kopā ar valriekstiem
1/2 t.k. cepamais pulveris
Vaniļa naža gals- es izmantoju dabīgo vaniļu mazā burciņā, ko var nopirkt Weledā.
šķipsna sāls
60g valrieksti, sadrupināti
20g kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana:
1. Izkausē šokolādi ūdens peldē.
2. Olas saputo ar cukuru, sviestu, vaniļu, sāli, cepamo pulveri.
3. Pievieno šokolādi, kas būs mazliet padzisusi ap šo laiku.
4. Masai pievieno miltus, var sakult ar mikseri. Masa pēc konsistences atgādina Nutellu.
4. Kā pēdējos iemaisa riekstus un kokosriekstu skaidiņas.
5. Liek mafinu cepamformā iekš papīra formiņām. Cep 180 grādos 10-15min.
Rezultātā ļoti garšīgi, mitri (cits varētu teikt ka “sviestaini”) un drupeni mafini. Bonuss – našķis nav gluži bezvērtīgs, jo tajā ir pilngraudu milti un rieksti. Un tāpēc tie nav ķopsīgi un kuņģa darbību paralizējoši kā tas ir attiecībā uz mafiniem, kas pagatavoti izmantojot bezglutēna balto miltu mikšļus. Bonuss numur divi – arī otrā dienā garšo tieši tāpat, nekļūst sausi, rīklē nesprūst. Trešo dienu, protams, neviens nesagaidīja. Mīnuss – kad šis izstrādājums nonāk bērna rokās, drupačas neizbēgami ir pa visu māju.






Komentēt