Kamēr cepu pankūkas, meita (6.g.) filozofē: “Ja man prasa vai gribēsi pankūkas? Es vienmēr saku: Jā! Jā! Jā! Ja kāds pirmo reizi uzzin, ka man ir tāda diēta, daudzi saka, tad jau viss jācep bez miltiem? Bet bez miltiem jau nevar neko uzcept. Vajag tikai speciālos. Un nav jau nemaz tik traki kā tu domāji, kad ieraudzīji to noteikumu sarakstu, vai ne?”
Sastāvdaļas:
2 olas
250g Shar Mix B, miltu daudzums nav gluži precīzs
4 glāzes piena, arī piena daudzums jāizvērtē maisot mīklu.
šķipsna sāls, 2 ēd.k cukura
2 tk eļļas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā sakuļ 2 olas ar sāli, cukuru. Pievieno 1 glāzi piena un pamazām iemaisa, iekuļ miltus. Šajā brīdī masai jābūt tādai, ka grūti pamaisīt, biezai.
2. Pievieno 2 tējkarotes eļļu un sāk atšķaidīt ar atlikušo pienu. Gala rezultātā mīklai jābūt pašķidrai, tomēr ne gluži pavisam “plānai”. Labāk būtu ļaut miltiem ievilkties 10-15min, tomēr ja moka liels bads, var ķerties pie cepšanas.
3. Uzkarsē pannu un ieeļļo to ar pavisam niecīgu daudzumu eļļas, jo tā jau ir arī pašā mīklā. Lej uz pannas pusi zupas kausiņa mīklas un grozot pannu ļauj tai izplūst pa visu pannu. Ieteikums cept pēc iespējas plānākas pankūkas, tad tās labāk turas kopā. Ja pankūkas plīst kopā, tad a) mīkla ir mazliet par šķidru, b) par daudz mīklas uzliets uz pannas, mīkla neizcepas līdz galam un plīst.
4. Labu apetīti! Šīs pankūkas pēc garšas un konsistences ne ar ko neatšķiras no parastajām. Viena atšķirība gan ir – izmaksas. Tomēr ik pa laikam lutinot meitu, cepu šīs pankūkas, kas, protams, nav tik veselīgas kā griķu un citi varianti, tomēr garšas ziņā vienkārši pankūkas un kas gan var būt labāks par šo? Un kas gan var būt labāks par to, ka bērns saka: “Nav jau nemaz tik traki, kā TU domāji!” :)





Komentēt