Dzeltena, salda, sātīga un garšo pēc kanēļa – labs iesākums jaunai dienai! Šīs ir garšu paslēpes, jo ķirbis maskē prosas mannas mazmazītņo rūgtumu. Savukārt, ķirbis ir nomaskēts ar muskatriekstu un kanēli.
Sastāvdaļas:
1 maza porcija bērna brokastīm
200 ml piens
šķipsna sāls
1 t.k. cukura
rīvēts muskatrieksts pēc garšas
25-30 g prosas manna, 25 g plūstoša, 30 g bieza
100ml ķirbju biezenis
kanēlis ar cukuru pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Izņem no ledusskapja iepriekš sagatavotu ķirbju biezeni. Ja tāda nav, tad sāk ar ķirbju biezeņa pagatavošanu.
Mazā ūdens daudzumā sautē ķirbja gabaliņus 10min. Sablenderē. Šāds biezenis var stāvēt ledusskapī un gaidīt, kad kādam gribēsies ķirbju putru vai pankūkas. To var arī sasaldēt.
2. Katliņā uzliek vārīties pienu, pieliek šķipsnu sāls, 1 t.k. cukura un pierīvē muskatriekstu, pieliek 3-4 ēdamkarotes ķirbju biezeņa. Verdošā iemaisa prosas mannu. Vāra 3-4 min. Ja liekas par biezu var pieregulēt ar ķirbju biezeni. Šajā brīdī vēl var just mazu rūgtumiņu, noliek 10 minūtes uzbriest. Pēc 10 minūtēm garšai vajadzētu uzlaboties.
3. Pasniedz pārkaisītu ar cukuru un kanēli.




Komentēt