Prosas manna ar ķirbi un kanēli

Dzeltena, salda, sātīga un garšo pēc kanēļa – labs iesākums jaunai dienai! Šīs ir garšu paslēpes, jo ķirbis maskē prosas mannas mazmazītņo rūgtumu. Savukārt,  ķirbis ir nomaskēts ar muskatriekstu un kanēli.

Prosas manna

Sastāvdaļas:

1 maza porcija bērna brokastīm

200 ml piens

šķipsna sāls

1 t.k. cukura

rīvēts muskatrieksts pēc garšas

25-30 g prosas manna, 25 g plūstoša, 30 g bieza

100ml ķirbju biezenis

kanēlis ar cukuru pārkaisīšanai

Pagatavošana:

1. Izņem no ledusskapja iepriekš sagatavotu ķirbju biezeni. Ja tāda nav, tad sāk ar ķirbju biezeņa pagatavošanu. ķirbju biezenisMazā ūdens daudzumā sautē ķirbja gabaliņus 10min. Sablenderē. Šāds biezenis var stāvēt ledusskapī un gaidīt, kad kādam gribēsies ķirbju putru vai pankūkas. To var arī sasaldēt.

2. Katliņā uzliek vārīties pienu, pieliek šķipsnu sāls, 1 t.k. cukura un pierīvē muskatriekstu, pieliek 3-4 ēdamkarotes ķirbju biezeņa. Verdošā iemaisa prosas mannu. Vāra 3-4 min. Ja liekas par biezu var pieregulēt ar ķirbju biezeni. Šajā brīdī vēl var just mazu rūgtumiņu, noliek 10 minūtes uzbriest. Pēc 10 minūtēm garšai vajadzētu uzlaboties.

3. Pasniedz pārkaisītu ar cukuru un kanēli.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s