Kokosriektu gredzeni

Recepte nāk no 1956.gadā trimdā izdotas pavārgrāmatas “Ikdienas un svētku galds”, M.Krone-Balduma.Oriģinālrecepte jau bija bezglutēna. Mulsinošais elements minēti kokosriekstu milti, bet manā rīcībā bija tikai skaidiņas. Vai ar miltiem domātas skaidiņas? Rezultāts ir atbilstošs nosaukumam – viegli, maigi cepumi, kas garšo pēc kokosriekstiem.

cepumi bez glutēna

Sastāvdaļas:

300g kokosriekstu milti (skaidiņas)

200g kartupeļu milti

200g cukurs

200g sviests

4 olu dzeltenumi

1 t.k. cepamais pulveris

Pagatavošana:

1. Sakuļ sviestu, cukuru un olas.

2. Iemaisa kartupeļu miltus un kokosriekstu skaidiņas.

3. Ar konditorejas maisiņu izveido mazus aplīšus, galus saspiež kopā.

4. Cep gaiši brūnus. Karstums 160C, apmēram 10-15min.

2 responses to “Kokosriektu gredzeni

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s