Recepte nāk no 1956.gadā trimdā izdotas pavārgrāmatas “Ikdienas un svētku galds”, M.Krone-Balduma.Oriģinālrecepte jau bija bezglutēna. Mulsinošais elements minēti kokosriekstu milti, bet manā rīcībā bija tikai skaidiņas. Vai ar miltiem domātas skaidiņas? Rezultāts ir atbilstošs nosaukumam – viegli, maigi cepumi, kas garšo pēc kokosriekstiem.
Sastāvdaļas:
300g kokosriekstu milti (skaidiņas)
200g kartupeļu milti
200g cukurs
200g sviests
4 olu dzeltenumi
1 t.k. cepamais pulveris
Pagatavošana:
1. Sakuļ sviestu, cukuru un olas.
2. Iemaisa kartupeļu miltus un kokosriekstu skaidiņas.
3. Ar konditorejas maisiņu izveido mazus aplīšus, galus saspiež kopā.
4. Cep gaiši brūnus. Karstums 160C, apmēram 10-15min.
Kartupeļu milti šajā gadījumā ir tā pati ciete?
Ir kārdinājums izcept :)
Jā vecie labie alojas kartupeļu milti-ciete.