a la Franču šokolādes kūka

Pamatā ir vārītas (konservētas) pupiņas, olas un šokolāde, bet milti netiek izmantoti nekādi un ne druskas, tāpēc piemērota daudzām diētām ar ierobežojumiem. Ļoti maiga un mitra struktūra un stipra šokolādes garša – tiem, kas ir zvērināti tumšās šokolādes fani. Lielisks rezultāts bez lielas piepūles un laika patēriņa.

šokolādes kūka bez glutēna

Sastāvdaļas:

200 g tumšā šokolāde, vismaz 70% kakao (nu labi vismaz virs 50%)

400 g vārītas vai konservētas pupiņas, t.i. piemēram, divas 400 g bundžiņas pupiņu konservu, nolejot šķidrumu. 400g bundžiņa konservētu balto pupiņu = 200 g pupiņu. Pirms lietošanas drošības pēc vajag noskalot.

4 olas

2-3 ēd.k. cukurs

1 t.k. cepamais pulveris

Glazūrai

50 g tumšā šokolāde

20 g sviests

3 ēd.k. saldais krējums

Pagatavošana:

1. Sablendē pupiņas, olas, cukuru un cepamo pulveri.

2. Karsta ūdens peldē izkausē kūkai paredzēto šokolādi un pievieno to iepriekš sablenderētajai pupiņu masai.

3. Ielej pašķidro masu ietaukotā kūkas formā. Cep 180 C, 20-25 min. Var pārbaudīt ar klasisko metodi vai sērkociņš iedurot nāk ārā sauss. Svarīgi ir nepārcept, lai nav sausa.

šokolādes kūka bez glutēna    šokolādes kūka bez glutēna

4. Kamēr kūka dziest, tajā pašā šokolādes katliņā, karstā ūdens peldē izkausē atlikušo šokolādes devu, pievieno sviestu un saldo krējumu.

5. Kūku pārziež ar glazūru un kad atdzisusi liek ledusskapī. Vislabāk ēst nākamajā dienā.

Piezīmes:

1. Šai receptei svarīgi nepārcept. Var cept arī mazos mafinus, tad vēljovairāk jāuzmanās ar cepšanas ilgumu. Pārcepot zūd foršais miklums.

2. Es reiz mēģināju cept versiju ar iebiezināto pienu (tik pat labi varētu balto šokoloādi), tomēr nebija pārāk labs rezultāts. Pupiņu garša “sitās cauri”, lai gan biju likusi citronu. Tas bija ēdams, bet ne gards variants.

 

2 responses to “a la Franču šokolādes kūka

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s