Gardums no bērnības – skaistas, mīkstas, pūkainas un mmmm… garšīgas! Mēģināju restaurēt garšu atmiņas un tā kā man nav vecās padomju pannas nācās mainīt recepti, lai sanāktu tik pat gardi arī uz jaunās elektriskās vafeļpannas. Pie tam vēl ar bezglutēna miltiem. Izdevās.
Sastāvdaļas:
Normāla porcija / Liela porcija
3 olas / 4 olas
600 / 800 ml paniņas
90 / 120 ml eļļa
240 / 360 g Schar Mix B milti
8-10 / 10-12 ēd.k. cukurs, cukura daudzums tāds, ka var našķoties neko virsū neliekot, bet ja domāts likt virsū putukrējumu utt. liek 1-2 ēd.k. cukura
šķipsna sāls
2 / 4 t.k. cepamais pulveris
ja ir mājās, var pielikt šķipsnu vaniļas pulvera
Pagatavošana:
1. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, sāli un cepamo pulveri.
2. Pievieno eļļu, paniņas – mazliet vēl pakuļ.
3. Iemaisa, iekuļ miltus. Mīklai jābūt kā skābajam krējumam.
4. Liek vafeļpannā apmēram 2 ēdamkarotes un cep zeltaini brūnas.
Piezīmes:
1. Manas omes recepte bija ar pienu un bez cepamā pulvera. Es izmēģināju pirms šīm arī tādas. Normāli, bet ar paniņām garšīgāk. It sevišķi tāpēc, ka bezglutēna miltiem trūkst tā foršā kviešu ņam-ņam smarža un garša, tad paniņu skābums ar cukura saldumu to aizvieto un ir atkal – ņam, ņam, ņam! Vai vēl kāda palika?
2. Šīs pankūkas var likt saldētavā un atkausētas ēst tik pat gardas kā svaigas. Noder veidojot krājumus pēkšņiem izbraukumiem, ekskursijām utml.
tas pankukas ir garsigas