Griķu manna ar saulespuķu sēkliņām

Cita mannā putra – ļoti maigi salda, papildināta ar veselīgajām saulespuķu sēkliņām. Pēc galvenā patērētāja domām ideāli saskan ar aveņu ievārījumu.

griķu putra bez glutēna

Sastāvdaļas:

1 porcija

200 ml piens

10-15 g sviests

20-30 g griķu manna, Es vāru variantu ar 30 g, sanāk maksimāli bieza putra kādu par vislabāko atzīst mana meita. Ja gribas plūstošāku konsistenci,  pietiks ar 20 g. Čehu ražojuma “Pro bio” griķu mannu ar atzīmi bez glutēna pirku veikalā Dabas dobe. http://www.probio.cz

1 ēd.k. saulespuķu sēklas

mini šķipsna sāls

1/2 t.k. cukurs, kā garšas pastiprinātājs īpaši izlutinātiem bērniem, var arī iztikt

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej pienu, ieliek sviestu, sāli, cukuru, saulespuķu sēkliņas un pagaida, kad uzvārīsies.

2. Maisot lēnām ieber griķu mannu un turpinot maisīt vāra 3 min. Atstāj katliņā uzbriest uz 5 min.

3. Gatavs pasniegšanai, manās mājās klāt tiek likts aveņu ievārījums.

Piezīmes:

1. Es domāju (ar uzsvaru, ka tikai domāju) taupīgākie var pārlasīt griķus parastos (un noskalot un izžāvēt un  šitais jau man sāk nepatikt) un samalt paši savu griķu mannu.

2. Ideju, ka griķiem piestāv saulespuķu sēkliņas, es guvu ēdot jogas skolas “Dipika” virtuvē. Tur ir dabūjami griķu putraimi ar gī sviestu, saulespuķu sēkliņām, zaļumiem un cietā siera gabaliņiem. Nu ļoti garšīgi. Mēģināju mājās pagatavot, kaut kā sanāca pārāk prasti, trekni, varbūt visu par daudz liku un sviests man, protams, bija parastais. Vispār es iesaku, ja kādam celiakietiem pieaugušajam patīk joga, tad var apvienot to ar paēšanu šajā mazliet vēdiskajā ēdnīcā, kur saimnieko divas šiverīgas krievu pensionāres. Viņas tiešām māk gatavot putras. Šajā vietā gandrīz visa ēdienkarte ir bezglutēna: kukurūza, prosa, griķi, lēcas, pupas, turku zirņi. Virtuve ir atklāta un gatavots tiek acu priekšā pēc pasūtījuma. Lai nebūtu ilgi jāgaida, var pasūtīt pa telefonu vai pirms nodarbības. Tie kam tuvumā darbs arī var izmantot šo iespēju paēst savādāk ne tikai latviešu standartu. Kaut vai lai smeltos idejas kā pagatavot iepriekšminētos produktus. Šajā virtuvē to māk. Neesmu idniešu virtuves fans, vismaz tik cik esmu citur Latvijā nogaršojusi, bet šajā virtuvē viss ir garšīgs. Vēl tagad spilgti atmiņā varu sagaršot turku zirņus ar garšvielām un dārzeņiem, mmm! //par šo reklāmu maksu neesmu saņēmusi :) //

http://www.yoga.lv/lv/Skola/

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s