Cepta panēta vistas fileja

Kā panēt bez glutēna? Ir varianti – rīsu milti, kukurūzas milti, mandeļu milti, turku zirņu milti, rīvmaize no sakaltušas bezglutēna maizes. Es esmu iecienījusi turku zirņu miltus. Turku zirņu milti ir labs olbaltumvielu un citu uzturvielu avots. Konditorejas izstrādājumos ar zirņu  miltiem jāuzmanās to specifiskās garšas dēļ, bet ar vistas un arī zivs fileju tie garšo pat ļoti labi. Manuprāt, nevajadzētu izvēlēties bezglutēna diētai domātos maisījumus, kuru sastāvā daudz cietes. Bezvērtīgo cieti bezglutēna diētā jau pietiekamos apjomos nākas uzņemt ar konditorejas izstrādājumiem un maizi.

Panēta vistas fileja bez glutēna

Sastāvdaļas:

Variants A ar olu

Vistas fileja

Ola

2 ēd.k. turku zirņu milti – chickpea flour, besan, gram flour. Tos var nopirkt Gemosā, Krišnu vaikalā uz Barona ielas, veikalā Rudra u.c. Nu jau redzēti arī Rimi.

šķipsna sāls, melnie pipari

Variants A bez olas

Patiesībā esmu izmēģinājusi un bez olas ļoti labi var iztikt. Zirņu milti skaitās viens no olas aizvietotājiem un ir gana ķopsīgi, pielīp labi un izveido panējuma garoziņu arī bez filejas mērcēšanas olā.

Pagatavošana:

1. Olu sakuļ ar sāli. Uz šķīvja izlīdzina 2 ēd.k. zirņu miltus

2. Vistas fileju apmērcē olā (to var izlaist) un tad apviļā miltos.

3. Cep no abām pusēm.

Celiakijas gadījumā jāizlemj kādos miltos turpmāk panēsiet tādus ēdienus kā vistas vai zivs fileja. Esmu nonākusi pie secinājuma, ka labs variants ir zirņu milti. Gan garšas ziņā, gan tāpēc, ka zirņu milti ir labs olbaltumvielu un citu uzturvielu avots. Noteikti nevajadzētu izvēlēties bezglutēna diētai domātos maisījumus, kuru sastāvā daudz cietes. Bezvērtīgo cieti bezglutēna diētā jau pietiekamos apjomos nākas uzņemt ar konditorejas izstrādājumiem un maizi.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s