Kokosriektu gredzeni

Recepte nāk no 1956.gadā trimdā izdotas pavārgrāmatas “Ikdienas un svētku galds”, M.Krone-Balduma.Oriģinālrecepte jau bija bezglutēna. Mulsinošais elements minēti kokosriekstu milti, bet manā rīcībā bija tikai skaidiņas. Vai ar miltiem domātas skaidiņas? Rezultāts ir atbilstošs nosaukumam – viegli, maigi cepumi, kas garšo pēc kokosriekstiem.

cepumi bez glutēna

Sastāvdaļas:

300g kokosriekstu milti (skaidiņas)

200g kartupeļu milti

200g cukurs

200g sviests

4 olu dzeltenumi

1 t.k. cepamais pulveris

Pagatavošana:

1. Sakuļ sviestu, cukuru un olas.

2. Iemaisa kartupeļu miltus un kokosriekstu skaidiņas.

3. Ar konditorejas maisiņu izveido mazus aplīšus, galus saspiež kopā.

4. Cep gaiši brūnus. Karstums 160C, apmēram 10-15min.

2 atbildes uz “Kokosriektu gredzeni”

  1. ninona tēls

    Kartupeļu milti šajā gadījumā ir tā pati ciete?
    Ir kārdinājums izcept :)

    1. eestikele tēls

      Jā vecie labie alojas kartupeļu milti-ciete.

Komentēt

īsumā par mani..

eestikele

Esmu mamma, kam ir bērns ar celiakiju. Blogā ievietoju tikai receptes, kas ir izgājušas pārbaudi un visa ģimene esam atzinuši tās par garšīgām un pietiekami viegli pagatavojamām. Vairāk