Brīvdienas lauku mājās pie omītes Latgalē. Pamostoties var dzirdēt klusu rosīšanos virtuvē pie plīts. Un drīz sāks smaržot pēc kaut kā cepta, trekna un salda. Tās ir mazliet ļenganās, bet tomēr saturīgās biezpiena pankūciņas – mīkstas no saldā krējuma un cukura glazūras. Kopā ar svaigu gaisu, mieru un slinkuma pilnu, nesteidzīgu rītu tās ir brīvdienu brokastu vārda cienīgs ēdiens.
Sastāvdaļas:
Pankūkas
180 g biezpiens (Valmieras biezpiena paciņa)
1 ola
60 g Doves Farm White Bread Flour Blend
mazliet miltu, kur izrullēt mīklu
Spīdumam jeb glazūrai
Vien šļuciņ saldais krējums
3 ēd.k cukurs
Pagatavošana:
1. Uz piemērotas virsmas (piemēram, galda) uzliek produktus nelielā kaudzītē un samīca. Ar ļoti ilgu mīcīšanu nav jāaizraujas un mīkla var būt nedaudz neviendabīga.
2. Ņem saujas izmēra piku un izrullē desiņu. To ar pirkstiem saplicina plakanu. Es taisu diezgan plānas, katrā ziņā plānākas nekā kafejnīcās tirgotie biezpiena plācenīši. Sagriež četrstūros.
3. Cep uz pannas zeltaini brūnas. Ja grib vienkārši biezpiena pankūkas-plācenīšus, tad ir gatavs ēšanai. Vasarā ideāla kombinācija – biezpiena pankūciņas ar svaigi saspaidītām jāņogām + cukuru. mmmm!
4. Kad visas pankūkas izceptas, saliek visas izceptās pankūkas pannā tādā kā kaudzē, pārkaisa ar cukuru un uzlej saldo krējumu. Pannā viegli apmaisa, kamēr visas pankūkas kļūst mīkstas, saldi lipīgas un spīdīgas.








Komentēt