Biezās ābolu pankūkas

Pankūkas rudens ābolu sezonai. Ar šīm var aizvietot rauga pankūkas.

ābolu pankūkas bez glutēna

Sastāvdaļas:

2 glāzes piens

2 olas

2 ēd.k. skābais krējums

2 ēd.k cukurs

300 g Doves Farm Self Rising milti vai citi milti + 1 t.k. cepamais pulveris

3 vidēja izmēra āboli

Ja vēlas, papildina ar naža galu vaniļas.

Pūdercukurs apkaisīšanai. Uzmanīgi izlasiet pūdercukura sastāvdaļas vai lietojiet pašu malto. Lai pūdercukurs “nesaietu klucī”, tam pievieno cieti – parasti kartupeļu cieti, kas ir ok arī celiakiešiem.

Pagatavošana:

1. Sarīvē ābolus, noliek malā.

2. Atdala olas baltumu, noliek malā. Sakuļ olas dzletenumus, pienu, cukuru. Pievieno miltus, skābo krējumu, vaniļu.

3. Pievieno ābolus. Ja ir laiks, var atstāt uz pusstundu, lai “savelkas”.

4. Saputo olu baltumus stingrās putās un maigi iecilā tās pankūku masā.

5. Cep uz pannas un kad gatavas apkaisa ar pūdercukuru. Es to daru tā – ieliek tējkaroti pūdercukura tējas sietiņā un pārsijā pāri pankūkām. Pasniedz uzreiz vai arī katrs ēdājs var appūdercukurot savas pankūkas pats. Jo pēc brīža pūdercukurs sasūcas un nav redzams, garšu tas, protams, nemaina.

Labu apetīti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s