Kvīnas ieraugs bez glutēna

Reiz pēc maizes cepšanas man nebija rīsu miltu un rīsu ieraugs kļuva par kvīnas ieraugu.  Atlikušajam rīsu ieraugam pievienoju vienādās daļās (mililitros) kvīnas miltus un siltu ūdeni. Samaisīju un pēc dažām stundām liku cieši aizvērtā burciņā ledusskapī. Vispirms šis satrakojās diezgan pamatīgi un centās izlauzties no trauka, lai pārņemtu ledusskapi. Mazliet nolēju un atstāju uz nedēļu atpūsties.

kvīnas ieraugs bez glutēna

Pēc nedēļas ieraugs jau bija noslāņojies un šķidrais slānis ieguvis tumšu nokrāsu – izskatījās pēc kvasa. Smarža ieraugam bija laba un arī maize pēc vecās receptes sanāca laba. Biju lasījusi, ka kvīnas milti dod maizei ļoti specifisku smaržu un garšu, tāpēc man tie iegādāti sen, bet stāvēja plauktā un gaidīja, kad man būs drosme. Tomēr nekādas dižas izmaiņas gala produktā nevarēja manīt – garšīga maizīte. Un kas nav mazsvarīgi veselīga!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s