Vējakūkas no kukurūzas miltiem

Gardums svētkiem. Kukurūzas miltu dēļ šīs vējakūkas ir ar nelielu “kornfeiku” piegaršu. Lielisks iemesls iegādāties konditorejas šprici, jo tad vējakūku pagatavošana šķitīs daudz vieglāka.

vējakūkas no kukurūzas miltiem

Sastāvdaļas:

Neliela porcija

Plaucētā mīkla

1 glāze piena (iespējams var lietot arī ūdeni)

1 glāze kukurūzas miltu

50g sviesta

3 olas

Biezpiena masa (ar rezervīti)

200g biezpiena

200ml saldā krējuma

3 ēdamkarotes cukura

vaniļa vai vaniļas cukurs, es pērku biotēkā vaniļu bez cukura mazā burciņā.

1 citrona miziņa

Apkaisīšanai

Pūdercukurs Jāuzmanās ar sastāvu vai jāgatavo pašam. Man ir Dansuker, kam sastāvā minēta kartupeļu ciete.

Pagatavošana:

1. Katliņā karsē pienu un sviestu.

2. Kad šķidrums uzkarsis vārīšanās temperatūrā, kaismīgi kuļot pievieno miltus. Katlu no uguns neņem nost un maisa, kamēr visi milti pievienoti un mīkla sāk velties kamolā.

3. Katlu noņem no uguns un pēc minūtes (kad masa mazliet padzisusi) pievieno olas strauji maisot. Es kā liela sliņķe izmantoju mikseri. Masa sanāk diezgan bieza un ķepīga, bet nebūs tāda efekta, kā kviešu miltiem, ka mīkla stiepjas pakaļ karotei.

20131231_001201

4. Ieslēdz cepeškrāsni uz 220C.

5. Uz paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, liek piciņas ar karoti vai, ja ir pieejams, tad visērtāk ar cepumu spiežamo “šprici” izspiež rozītes. Es taisīju nelielas – t.i. ēdamkarotes lielumā, jo man patīk mazas, viena kumosa vējkūciņas. Pēc šīs receptes gatavās vējakūkas uzpūšas nedaudz lielākas par uzlikto masu.

20131231_003310

6. Cep 15min 220C – lai uzpūšas un pēc tam vēl 10-15 minūtes maigākā temperatūrā apmēram 180C, lai izžūst viducis. Nekādā gadījumā nedrīkst vērt vaļā cepeškrāsni pirms kūciņas ir gatavas.

7. Pagatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu vai nu izberž caur sietu vai samaļ gaļasmašīnā vai sablenderē. Norīvē vienam citronam miziņu un pievieno biezpienam. Saputo saldo krējumu ar cukuru un iecilā tajā biezpienu.

8. Ar konditorejas šprici iepielda kūciņās biezpiena masu. Ja konditorejas šprices nav, katrai kūciņai nogriež cepurīti un piepilda to ar karotes palīdzību.

9. Gatavās kūciņas apkaisa ar pūdercukuru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s