Mazliet svaiga zaļuma no pavasara un mazliet kūpinājuma smeķīguma no ziemas, no rudens – kartupeļi un burkāni, bet vasara šoreiz izpaliks. Tās vietā būs ātrums. Parasti es zupas vāru teju pusi dienas. Šis ir skābeņu zupas superātrais variants. Kvinoja ir kā atvainošanās par īstā buljona nevārīšanu, esot taču dikti veselīga. Pagaidām vienīgais ēdiens, kurā man ir izdevies iekombinēt kvinoju, tā lai to par ēdamu atzītu bērni. Ja nu kāds ir dikti vērīgs, tas varētu pārjautāt, kas tie par maziem komatiņiem.. bet par laimi visi līdz šim ir ēduši bez pretenzijām.
Sastāvdaļas:
2l ūdens
1,5 ēd.k. Gefro dzidrā buljona pulvera.
žāvētas krūtiņas gabals, žāvējumus es pērku Čiekurkalna tirgū no Mīļās (uzvārds) pārdevējas, kas tirgojas piektdienās un sestdienās, sk. attēlu zemāk.
1 sīpols (var iztikt)
3 saujas kvinojas graudu
1 paliels burkāns
3-4 kartupeļi
2-3 olas
skābenes, visērtāk, ja tās ir iepriekš sagatavotas un sasaldētas – atliek izvilkt no saldētavas un iebērt zupā.
Pagatavošana:
1. Kaltā ielej ūdeni. Kad uzvārās, pievieno 1,5 ēdamkaroti Gefro dzidrā buljona.
2. Smalki sagriež sīpolu un apcep, pievieno katlā. Ja ir pavisam liela steiga – šo var izlaist.
3. Verdošajam buljonam pievieno trīs saujas kvinojas graudu.
4.Sagriež kūpinātu krūtiņu mazos gabaliņos, mazliet apcep un pievieno katla saturam.
5. Pēc 15 minūtēm sagriež burkānu smalkos gabaliņos un liek katlā.
6. Nomizo kartupeļus un tos arī pievieno zupai.
7. Uzliek vārīties olas. Pēc 10min būs gatavas.
8. Kad kartupeļi gatavi, izvelk no saldētavas vasarā sagatavotās ( nomazgātas, nosusinātas, sagrieztas un saliktas pa porcijām kārbiņās) skābenes un pievieno kā pēdējo sastāvdaļu zupai. Gatavs!