Ātrā skābeņu zupa ar kvinoju (kvīnu)

Mazliet svaiga zaļuma no pavasara un mazliet kūpinājuma smeķīguma no ziemas, no rudens – kartupeļi un burkāni, bet vasara šoreiz izpaliks. Tās vietā būs ātrums. Parasti es zupas vāru teju pusi dienas. Šis ir skābeņu zupas superātrais variants. Kvinoja ir kā atvainošanās par īstā buljona nevārīšanu, esot taču dikti veselīga. Pagaidām vienīgais ēdiens, kurā man ir izdevies iekombinēt kvinoju, tā lai to par ēdamu atzītu bērni. Ja nu kāds ir dikti vērīgs, tas varētu pārjautāt, kas tie par maziem komatiņiem.. bet par laimi visi līdz šim ir ēduši bez pretenzijām.

zupa

Sastāvdaļas:

2l ūdens

1,5 ēd.k. Gefro dzidrā buljona pulvera.

žāvētas krūtiņas gabals, žāvējumus es pērku Čiekurkalna tirgū no Mīļās (uzvārds) pārdevējas, kas tirgojas piektdienās un sestdienās, sk. attēlu zemāk.

1 sīpols (var iztikt)

3 saujas kvinojas graudu

1 paliels burkāns

3-4 kartupeļi

2-3 olas

skābenes, visērtāk, ja tās ir iepriekš sagatavotas un sasaldētas – atliek izvilkt no saldētavas un iebērt zupā.

kupinajumi

Pagatavošana:

1. Kaltā ielej ūdeni. Kad uzvārās, pievieno 1,5 ēdamkaroti Gefro dzidrā buljona.

2. Smalki sagriež sīpolu un apcep, pievieno katlā. Ja ir pavisam liela steiga – šo var izlaist.

3. Verdošajam buljonam pievieno trīs saujas kvinojas graudu.

4.Sagriež kūpinātu krūtiņu mazos gabaliņos, mazliet apcep un pievieno katla saturam.

5. Pēc 15 minūtēm sagriež burkānu smalkos gabaliņos un liek katlā.

6. Nomizo kartupeļus un tos arī pievieno zupai.

7. Uzliek vārīties olas. Pēc 10min būs gatavas.

8. Kad kartupeļi gatavi, izvelk no saldētavas vasarā sagatavotās ( nomazgātas, nosusinātas, sagrieztas un saliktas pa porcijām kārbiņās) skābenes un pievieno kā pēdējo sastāvdaļu zupai. Gatavs!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s