Gaisīgi, viegli, saldi un skaisti – tā varētu raksturot šos cepumus. Ārpusē trausli, bet iekšā mazliet mikli un saldumu lieliski papildina aprikožu un dzērveņu garša. Ideāli pie tējas ziemas pēcpusdienai. Recepti jāgatavo komplektā ar kaut ko kur vajag tikai olas dzeltenumus, par miemēru, kokosriekstu cepumiem vai tītara-zemesriekstu kroketēm (coming soon..).
Sastāvdaļas:
3 olu baltumi (apmēram 110g)
200g cukura vai pūdercukura. Pūdercukurs vieglāk kusīs, bet taupīgs cilvēks, kam ir mikseris, var ilgāk pakult un arī parastais cukurs izskusīs
30g bezglutēna miltu, (apmēram 2-3 karotes) piemēram, Doves Farm Plain White vai rīsu vai… šoreiz gandrīz vienalga kādus miltus
140g žāvētu aprikožu un dzērveņu vai citu sukāžu
mazliet vaniļas vai vaniļas cukura, es lietoju naža galu no Weledā pirktas vaniļas bez nekā
Pagatavošana:
1.Sagriež aprikozes un dzērvenes smalkos gabaliņos.
2. Olu baltumus sakuļ ar cukuru. Tas jādara ilgi. Tā kā tas nav putukrējums un par daudz kulšanas nevar būt, tad var turpināt arī tad, kad jau apnicis. Rezultātā masai jābūt biezai un stingstošai, cukura graudiņiem izkusušiem.
3. Cepeškrāsni ieslēdz uz 200C.
4. Uzputotajai masai pievieno miltus un turpina nedaudz kult.
5. Masā iecilā aprikožu un dzērveņu gabaliņus.
6. Uz plāts liek piciņas – tik lielas kādus vēlas cepumus. Tie mazliet pacelsies, bet diametrā būs tādi paši kā uzliktā masa.
7. Cepam paplāti liek cepeškrāsnī mazliet zemāk nekā pa vidu un nogriež grādus uz 150C. Cep 30-35min.