Bezē cepumi ar aprikozēm un dzērvenēm

Gaisīgi, viegli, saldi un skaisti – tā varētu raksturot šos cepumus. Ārpusē trausli, bet iekšā mazliet mikli un saldumu lieliski papildina aprikožu un dzērveņu garša. Ideāli pie tējas ziemas pēcpusdienai. Recepti jāgatavo komplektā ar kaut ko kur vajag tikai olas dzeltenumus, par miemēru, kokosriekstu cepumiem vai tītara-zemesriekstu kroketēm (coming soon..).

bezē cepumi bez glutēna

Sastāvdaļas:

3 olu baltumi (apmēram 110g)

200g cukura vai pūdercukura. Pūdercukurs vieglāk kusīs, bet taupīgs cilvēks, kam ir mikseris, var ilgāk pakult un arī parastais cukurs izskusīs

30g bezglutēna miltu, (apmēram 2-3 karotes) piemēram, Doves Farm Plain White vai rīsu vai… šoreiz gandrīz vienalga kādus miltus

140g žāvētu aprikožu un dzērveņu vai citu sukāžu

mazliet vaniļas vai vaniļas cukura, es lietoju naža galu no Weledā pirktas vaniļas bez nekā

Pagatavošana:

1.Sagriež aprikozes un dzērvenes smalkos gabaliņos.

2014-02-01 18.32.18

2. Olu baltumus sakuļ ar cukuru. Tas jādara ilgi. Tā kā tas nav putukrējums un par daudz kulšanas nevar būt, tad var turpināt arī tad, kad jau apnicis.  Rezultātā masai jābūt biezai un stingstošai, cukura graudiņiem izkusušiem.

3. Cepeškrāsni ieslēdz uz 200C.

4. Uzputotajai masai pievieno miltus un turpina nedaudz kult.

2014-02-01 18.44.50

5. Masā iecilā aprikožu un dzērveņu gabaliņus.

2014-02-01 18.52.56

6. Uz plāts liek piciņas – tik lielas kādus vēlas cepumus. Tie mazliet pacelsies, bet diametrā būs tādi paši kā uzliktā masa.

2014-02-01 18.58.35

7. Cepam paplāti liek cepeškrāsnī mazliet zemāk nekā pa vidu un nogriež grādus uz 150C. Cep 30-35min.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s