Ķirbju sēklu maize

Pēc ilgiem cīniņiem man ir izdevusies vēl viena bezglutēna maizes garšu kombinācija, kas šķiet esam gana laba. Ir izmēģinātas gan sēkliņu kombinācijas, gan prosas , gan auzu pārslu uzsvars, tomēr šis – ķirbju sēklas garšas buķetes pamatam, nedaudz cigoriņu mēles pakutināšanai, sīpolu pulveris ņammīguma apakštonim un pavisam mazliet kumina smaržai – ir labi. Gan smarža, gan garša vilinoša.

20150208_230346

Sastāvdaļas:

Sausās:

30g ķirbju sēklu (jāsamaļ, es maļu ar gaļas maļamo)

3 ēdamkarotes ķirbju sēklu (nav jāsamaļ)

70g jeb 100ml griķu miltu

120g jeb 200ml Schar Mix B miltu

70g jeb 100ml rīsu miltu

1 t.k. sāls

2 ēd.k. cukura

1 t.k. ksantāns

2 t.k. sīpolu pulvera

1/2 t.k. malta kumina (var arī ķimeņu)

Slapjās:

2 ēd.k. eļļas

1 istabas t ola

1 t.k. šķīstošo cigoriņu

150ml silta piena

130ml silta ūdens

15g Rīgas rauga vai viena paciņa sausā rauga

Mazliet sviesta un rīsu miltu formiņai un pussauja ķirbja sēklu dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Sasver visas sausās sastāvdaļas un samaisa. Foto ar pirmajām sastāvdaļām – ķirbju sēklas maltas un nemaltas.

20150208_202427

2. Iesmērē ar sviestu  formiņu un pēc tam izkaisa ar rīsu miltiem.

3. Lielā, dziļā bļodā saliek visas slapjās sastāvdaļas un ar mikseri mazliet visu sajauc. Pievieno sausās sastāvdaļas, iemaisa un tad ar mikseri kuļ kādas 4-5min. Gala rezultātā ir masa apmēram tādā konsistencē kā biezpiens, kas bagātīgi atjaukts ar skābo krējumu.

20150208_205540

4. Liek formiņā ar slapju roku mazliet nogludina.

20150208_205904

5. Cepeškrāsni augšas-apakšas režīmē ieslēdz uz 5oC vai vēl mazliet mazāk grādiem. Lai būtu siltums, bet nesāktos cepšanas process. Formiņu liek krāsnī un gaida, kad maize pacelsies. Ja ir vēlme pēc vizuālā noformējuma, ķirbju sēkliņas mazliet jāiespiež maizītē, jo citādi – ja tās ir tikai uzkaisītas, tās nokrīt nost. Pa vidu uzrūgušajā maizē jāiegriež garengriezienā, lai karstais gaiss veiksmīgāk nāk ārā, kad maize cepsies.

20150208_211952

6. Uzgriež cepeškrāsni uz 200C un cep apmēram pusstundu. Es pārbaudu līdzīgi kā kūkas ar koka irbulīti.

20150208_230109

20150208_230045

Labu apetīti!

Komentēt